عقبنشینی ۲۱ هزار و ۷۲۶ واحدی شاخص بورس تهران
گروه: اقتصاد کلان , بورس | کد خبر: 10171 | ۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۰
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران امروز هم در یک روند رو به کاهش با عقبنشینی ۲۱۷۲۶ واحد همراه شد.
به گزارش پیشگام اقتصاد، بورس اوراق بهادار تهران که این هفته روند رو به کاهشی به خود گرفت، امروز هم در پایان معاملات با از دست دادن ۲۱۷۲۶ واحد در شاخص کل به رقم ۲ میلیون و ۱۷۶ واحد رسید.
شاخص هموزن نیز با کاهش ۹ هزار و ۷۷۱ واحد به رقم ۶۷۶ هزار و ۱۳۳ واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۶ میلیون و ۹۴۵ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۸.۵ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۳۲۱ هزار فقره معامله و به ارزش ۵ هزار و ۴۹۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
همه شاخصهای بورس امروز قرمز شدند، شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزش ۱.۰۷ درصد کاهش یافتند، این دو شاخص با معیار هموزن ۱.۴۲ درصد عقب نشستند.
شاخص آزاد شناور ۱.۱۱ درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس ۱.۳۹ درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس با عقبنشینی ۰.۷۲ درصد همراه شد.
نمادهایی که قبلا شاخصساز بودند امروز بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتند که میتوان به فولاد مبارکه، پالایش نفت بندرعباس، پتروشیمی پارس، ایرانخودرو، توسعه معادن و فلزات، کشتیرانی و ملیمس میتوان اشاره کرد.
در فرابورس ایران هم شاخص کل با ۲۹۶ واحد کاهش به رقم ۲۴ هزار و ۵۶۹ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۳۶۴ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه فرابورس ۴۳۶ هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران امروز بیش از ۳.۸ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۱۷۵ هزار معامله و به ارزش ۷ هزار و ۴۰میلیارد تومان داد و ستد کردند.
شاخص کل و شاخص قیمت در فرابورس امروز نسبت به روز گذشته ۱.۱۹ درصد کاهش یافت. این دو شاخص با معیار هموزن ۱.۹۱ درصد کاهش یافتند. شاخص بازار اول فرابورس ۱.۷۵ درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم فرابورس ۰.۹۹ درصد افت کرد.
نمادهای فولاد هرمزگان، پلیمر آریاساسول، مالی سپهرصادرات، ایرانخودرو دیزل، انتخاب الکترونیک، پتروشیمی زاگرس و مدیریت انرژی امیدتابان حور به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
با توجه به طرحهایی که دولت برای نهضت ملی مسکن و سرمایهگذاری در استانها و همچنین در سواحل مکران و اقتصاد دریا دارد، برای تأمین مالی این طرحها باید بازار سرمایه به عنوان سکویی برای تأمین مالی غیرتورمی فعال شود
در این زمینه لازم است از سرمایهگذاران بخش خصوصی و خرد در بازار سرمایه حمایت شود. هنوز اعتماد مردم به بازار سرمایه بعد از ریزش بازار در سال ۹۹ برنگشته است، اما دولت میتواند با حمایت مؤثر از بازار سرمایه بورس را به محلی برای تأمین مالی غیرتورمی پروژهها تبدیل کند.
سهم بورس از تأمین مالی اقتصاد زیر ۱۰ درصد است که باید این سهم به ۳۰ درصد افزایش پیدا کند.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید