اختصاص ماهانه ۲میلیون تن سیمان مازاد برای نهضت ملی مسکن
گروه: تیتر یک , اقتصاد کلان , بورس , مسکن | کد خبر: 11427 | ۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۵
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: اوایل تابستان امسال به شرکتهای تولیدکننده سیمان دستور داده شد برای ساخت مسکن ملی از آبان ماه به بعد ماهانه ۲میلیون تن سیمان مازاد تولید کنند.
به گزارش پیشگام اقتصاد ،علیاکبر الوندیان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، ظهر امروز در جمع خبرنگاران، گفت: در ۶ ماه نخست امسال هیچ مشکلی برای تولید سیمان در کشور وجود نداشته است، بهطوری میزان تولید و تحویل سیمان در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد رشد کرد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن ملی متقاضی سیمان است، افزود: لذا براساس جدولی که این وزارتخانه به وزارت صمت اعلام کرده است، در اوایل تابستان امسال به شرکتهای تولید سیمان اعلام شده است که برای ساخت مسکن ملی از آبان ماه به بعد نیاز است که ۲ میلیون تن سیمان مازاد تولید شود و این روند تولید نیز در ماههای آتی باید صعودی باشد.
وی با بیان اینکه سیمان موردنیاز ساخت مسکن ملی باید علاوه بر سیمان موردنیاز جاری باشد، اضافه کرد: بهطور متوسط مصرف سیمان در کشور در هر ماه در سال گذشته ۵ میلیون تن است که در نیمه نخست امسال حدود ۱۲ درصد افزایش داشت اما از آبان ماه برای تأمین نیاز سیمان موردنیاز مسکن باید ۲.۱ میلیون تن تولید افزایش یابد و تا اسفند به ۲.۵ میلیون تن برسد بنابراین در هر ماه حداقل باید بیش از ۷ میلیون تن تولید و عرضه شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان اظهار داشت: در کشور ۸۸ میلیون تن ظرفیت تولید سیمان وجود دارد اما نیاز واقعی این صنعت انرژی است که متأسفانه در تأمین سوخت مازوت و گاز موانعی وجود دارد.
الوندیان ابراز کرد: در صورت محدودیت مصرف گاز برای صنایع سیمان، این صنعت قادر به مصرف سوخت جایگزین مازوت است، اما شرایط تأمین مازوت سختگیرانه است، بهطوری که بسیاری از شرکتها از تأمین سوخت مخازن بازماندهاند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: گاهی اوقات شرکتهایی که در مناطق دوردست کشور قرار دارند، هدایت میشوند که از تهران سوخت ببرند که این وضعیت هزینه حمل بالایی را به شرکتها تحمیل میکند و لذا شرکتها دچار خسارت سنگین میشوند و حتی ممکن است شرکت را از سودآوری خارج کند.
وی خاطرنشان کرد: اختیار تأیید مبدأ سوخت بهعهده شرکت پالایش و پخش است و لذا تعدادی از شرکتها مخازن مازوت خود را بهدلایل مسافت زیاد مبدأ سوخت با کارخانه پر نکردهاند.
الوندیان بیان داشت: شرکت پالایش و پخش در مصوبه هیئت وزیران مکلف شده است در سال ۱۴۰۶ مازوت استاندارد تولید کند و الآن الزام این استاندارد را نمیپذیرد و لذا اکثر شرکتهای ما قادر نیستند شاخصهای استاندارد مرکز پخش را پاس کنند، البته سیمان تولیدی ایران استانداردهای لازم را پاس میکند و سیمان تحت استاندارد اجباری است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان توضیح داد: سال گذشته انرژی حرارتی سوخت را شرکت پخش ۳۷.۸ مگاژول بهازای هر لیتر اعلام کرد که اکثر شرکتها آن را پاس نکردند و امسال آن را به بیش از ۴۰ مگاژول رسانده است که بهدلیل استاندارد نبودن و پایین بودن کیفیت مازوت شرکتهای سیمانی باید مازوت بیشتر مصرف کنند که مصرف بیشتر نیز باعث جریمه شرکت سیمانی میشود بهطوری که برخی شرکتها مشمول جرایمی حدود ۸۰ میلیارد تومانی شدهاند، این در حالی است که اگر مازوت استاندارد در اختیار شرکتهای سیمانی قرار گیرد، شرکت مصرف اضافهای نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: از شرکتهای ضمانت محضری دریافت میشود تا مبالغ جریمه از حساب آنها کسر شود و لذا این شرایط بهگونهای است که شرکتهای سیمانی ترجیح میدهند مخازن مازوت خود را پر نکنند تا دچار این مشکلات نشوند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه اگر شرکت از سال قبل مازوتی داشته باشد که اتفاقاً هزینه آن پرداخته شده است همان مازوت باقیمانده اگر قرار باشد در سال جاری استفاده شود باید مابهالتفاوت قیمت را به شرکت پالایش و پخش بپردازد.
وی افزود: این روند سختگیرانه برای استفاده از سوخت مازوت نشانهای از حمایت از تولید ندارد در حالی که صنایع سیمانی با توجه به افزایش درخواست باید خودشان را برای تولید بیشتر در ماههای آینده آماده کنند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت: دغدغه ما تأمین سیمان موردنیاز است و اگر در تابستان امسال در تولید و عرضه سیمان مشکلی وجود نداشت بهعلت توجه به تأمین انرژی بود بهطوری که وزارت نیرو ۱۰ درصد سهمیه برق صنایع سیمانی را افزایش داد و لذا سیمان موردنیاز کشور تولید شد ضمن اینکه مازاد عرضه نیز داشتیم و ۱۲ درصد افزایش تولید داشتیم.
وی بیان داشت: برای افزایش تولید باید از تولید حمایت کرد و لذا انرژی موردنیاز آن را تأمین کرد و سوخت جایگزین آسانتر در اختیار صنایع سیمانی قرار گیرد.
الوندیان با ابراز اینکه مخازن مازوت تحت کنترل شرکت نفت است و بازرسی لازم انجام میشود، گفت: لذا کل مازوت خریداریشده توسط شرکتهای سیمان صرف تولید میشود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد و حتی یک لیتر خارج از تولید سیمان مصرف نمیشود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت گفت: سیمان بهدلیل مشکلاتی که در تأمین مازوت وجود دارد، برخی صنایع سیمانی اقدام به پرکردن مخازن خود از مازوت نکردهاند و این در حالی است که برای افزایش تولید سیمان نیاز به سوخت است.
وی اعلام کرد: در ۶ ماه نخست امسال ۳۹ میلیون تن کلینکر و ۳۵.۶ میلیون تن سیمان تولید شده است، همچنین در ۶ماهه نخست امسال ۴.۱ میلیون تن کلینکر و ۲.۵ میلیون تن سیمان صادر شده است، مقاصد صادراتی این محصولات کشورهای عراق، امارات و کویت است.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید