ضربالاجل دولت برای پرداخت تسهیلات فرزندآوری/ بانک مرکزی وارد عمل شد
گروه: اقتصاد کلان , بانک و بیمه | کد خبر: 9182 | ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۶
به گزارش پیشگام اقتصاد، اعطای تسهیلات فرزندآوری در راستای اجرای قوانین بودجه سنواتی و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از موضوعاتی است که مورد تاکید دولت سیزدهم قرار دارد. بر اساس آمارها از ابتدای سال تا شهریور ماه وام فرزندآوری نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بیش از ۴۲ درصدی داشته است. […]
به گزارش پیشگام اقتصاد، اعطای تسهیلات فرزندآوری در راستای اجرای قوانین بودجه سنواتی و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از موضوعاتی است که مورد تاکید دولت سیزدهم قرار دارد. بر اساس آمارها از ابتدای سال تا شهریور ماه وام فرزندآوری نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد بیش از ۴۲ درصدی داشته است. با این وجود به دلایلی از جمله برخورد سلیقهای برخی بانکها، توزیع این تسهیلات در برخی از استان ها نامتوزان بوده و انتقاداتی به همراه داشته است. با توجه به اهمیت این مساله برای دولت، این موضوع به بانک مرکزی ارسال و دستور پیگیری داده شد.
بر اساس جزء ۲ بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمده به ازای فرزند اول ۳۰ میلیون تومان، به ازای فرزند دوم ۶۰ میلیون تومان، به ازای فرزند سوم ۹۰ میلیون تومان، به ازای فرزند چهارم ۱۲۰ میلیون تومان و به ازای فرزند پنجم و بیشتر ۱۵۰ میلون تومان پرداخت می شود.
در سال جاری تا پایان شهریور ماه حدود ۳۵۹ هزار فقره تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری به مبلغ ۲۲.۲ همت به متقاضیان مشمول توسط بانکهای عامل پرداخت شده است که این میزان رشد ۴۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.
با این حال گزارش ها حاکی از این است که در برخی از استان ها انتقاداتی نسبت به نحوه پراخت این وام مطرح شده است. از جمله حجتالاسلام سید علی حسینی، امام جمعه بروجرد در نماز جمعه ۳۱/۶/۱۴۰۲ به بیان مشکلاتی در خصوص اعطای وام فرزندآوری در این شهر پرداخت و از مسئولان خواستار رسیدگی به این موضوع شد.
پیرو این صحبتها سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با ارسال نامه ای به رئیس کل بانک مرکزی خواستار رسیدگی به این مساله در اسرع وقت و ارسال نتیجه آن شد.
بانک مرکزی نیز در پاسخ به این نامه، بانکها را ملزم به همراهی در اجرای قانون اعطای تسهیلات فرزندآوری کرد. در بخشی از متن این نامه آمده: با توجه به ضرورت اجرای قانون و اقدام در خصوص اجرای کامل سهمیه ابلاغی و کاهش تعداد متقاضیان در صف سامانه قرض الحسنه فرزند آن بانک موظف است در اسرع وقت ضمن تعیین شعبه پذیرش و تعیین تکلیف متقاضیان در صف سامانه قرض الحسنه فرزند پس از تکمیل مدارک توسط متقاضی ظرف مدت حداکثر ۱۰ روزکاری نسبت به پرداخت تسهیلات مزبور اقدام کند.
بر این اساس خواهشمند است به واحدهای اجرایی ذیربط دستور فرمایید نسبت به تعیین شعبه افراد در صف و اعطای تسهیلات به متقاضیان تسریع نموده و ضمن جبران عقب ماندگی خود در پرداخت تسهیلات مزبور، نسبت به رعایت سهمیه تسهیلات قرض الحسنه فرزند اقدام و گزارش اقدامات انجام شده را به این مدیریت کل ارسال نمایند.
ضرب الاجل و تاکید دولت و همچنین چکش کاری بانک مرکزی برای تسریع در پرداخت وام فرزندآوری نشان می دهد که گوش شنوا داشتن برای انتقادات، نه یک شعار بلکه یک رویکرد عملی برای دولت سیزدهم است. امید است بانکها نیز در راستای تحقق اهداف دولت در راستای حمایت از فرزندآوری گام برداشته و به پرداخت بموقع تسهیلات به واجدین شرایط اهتمام داشته باشند.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید